Sunčane naočale za savršen pogled

  20/06/2017
Sunčane naočale za savršen pogled


Jučer mi se jedan poznanik pohvalio da je kupio super sunčane naočale, dizajnerske, cool, trendy i super mu stoje. Ali mi se onda požalio da nekako čudno vidi kroz njih. Probao je moje i nije mogao vjerovati koja razlika. U čemu je stvar i zašto se kroz neke sunčane naočale vidi super a kroz neke malo manje. Postoji jedna karakteristika sunčanih naočala koja je jako bitna za dobar, jasan, ugodan “cristal clear” pogled - a to je anti refleks.

Anti refleks je sloj koji se stavlja na leću i time leća propušta svjetlost te se ono ne reflektira od leće.
Kod prozirnih dioptrijskih naočalnih leća anti refleks se stavlja na oba dvije strane leće (prednju i stražnju).
Kod sunčanih naočala, ono se stavlja samo na stražnju stranu leće da se osigura transparentniji pogled. Ako sunčane naočale nemaju anti refleks sa stražnje strane, leća neće propustiti svjetlost već će ju blokirati i time će se svjetlost reflektirati natrag u oči.
Zapravo ako je ta refleksija velika stvara se “mirror effect” te možete vidjeti i vaš odraz ili odraz objekata koji su iza vas u naočalnim lećama. Ako sunčane naočale imaju anti refleks sa stražnje strane, leća će propustiti svjetlost i neće se reflektirati natrag u oči. Rezultat je transparentniji pogled i puno ugodnije gledanje.

Kako prepoznati da li sunčane naočale imaju anti refleks na stražnjoj strani leće? Prvo, probajte naočale i odmah ćete primijetiti razliku, ako leća nema anti refleks vidjet ćete refleksiju svjetla u naočalnim lećama. Ako leća ima anti refleks, vidjet ćete sve "cristal clear".
Drugo, pogledajte naočale s unutarnje strane i ako se vidi refleksija od svjetla na naočalnim lećama, znači da leća nema anti refleks.

Zaključak
za jasniji i ugodniji pogled - obavezno sunčane naočale s anti refleksom na stražnjoj strani leće.

Nudimo plaćanje na najviše 6 rata
Dostava u roku od 2 do 7 radnih dana
Dvije godine garancije na naočalne leće
Besplatan povrat do 15 dana od kupnje