Zaštita podataka

PRIVATNOST I ZAŠTITA PODATAKA

Pravila privatnosti

Frames Page j.d.o.o. se obavezuje pružati maksimalnu zaštitu vaših osobnih podataka na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su neophodni za ispunjenje naših obaveza. Vaše osobne podatke upotrijebit ćemo u skladu s namjenom za koju ste nam ih povjerili. Frames Page osobne podatke prikuplja, obrađuje i upotrebljava isključivo uz vaše dopuštenje i sukladno zakonskim propisima.

Ova Pravila privatnosti objašnjavaju razloge i načine na koji Frames Page j.d.o.o. (dalje u tekstu: "Frames Page") obrađuje Vaše osobne podatke.

Frames Page je usmjeren na zaštitu Vaših osobnih podataka i njihovu obradu u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) i Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka.

Pročitajte ova Pravila pažljivo kako biste razumjeli razloge i načine prikupljanja i korištenja Vaših osobnih podataka. Frames Page je voditelj obrade Vaših osobnih podataka. Imamo službenika za zaštitu osobnih podataka i možete nas kontaktirati putem adrese e-pošte: info@framespage.com ili na adresu: Frames Page, Hrvoja Macanovića 31, 10 000 Zagreb.

Svrhe u koje obrađujemo osobne podatke

Vaše osobne podatke obrađujemo zbog toga što zakonski propisi nalažu određena postupanja, ili zbog ispunjavanja ugovornih obveza, ili zbog poduzimanja radnji prije sklapanja ugovora ili temeljem naših legitimnih interesa, osim kada su od ti

Ako osobne podatke ne možemo obrađivati temeljem navedenih pravnih osnova zatražit ćemo vašu privolu. Ako se obrada temelji na Vašoj privoli imate pravo u bilo kojem trenutku povući privolu. O povlačenju privole potrebno je obavijestiti voditelja obrade na adresu e-pošte: : info@framespage.com ili na adresu: Frames Page, Hrvoja Macanovića 31, 10 000 Zagreb. Provedeno povlačenje privole ne utječe na zakonitost obrade na temelju privole prije povlačenja.

Vaše osobne podatke obrađujemo ako je to potrebno za sklapanje i ispunjenje prava i obveza koje proizlaze iz ugovora o kupoprodaji, u marketinške svrhe, u svrhe unaprjeđenja našeg poslovanja i Vašeg korisničkog iskustva (npr. kada kupite ili naručite proizvode i/ili usluge od nas kada kontaktirate našu službu za korisnike, kada se prijavite na naš newsletter, kada ispunite anketu o našim proizvodima i uslugama itd.).

Kategorije osobnih podataka

Naručivanje

Vaše osobne podatke koristimo prilikom obrade i realizacije narudžbi i kod obrade plaćanja. Potrebne nam osobne podatke; ime, prezime, adresu, e-mail, broj mobitela i podatke o naručenom modelu naočala, lećama i dioptriji dijelimo s partnerima dobavljačima, dostavnim službama, knjigovođama i koristimo u fiskalnoj blagajni. Navedeni su osobni podaci zaštićeni ugovorom kojeg imamo s trećim stranama i neće se upotrebljavati ni za koju drugu svrhu osim za izvršavanje dostave naručenih paketa. Ukoliko se ne slažete s ovim uvjetima kao i ostalim uvjetima kupovine molimo Vas da ne koristite Frames Page internetsku trgovinu odnosno web shop. Dodatno, uz vaše izričito dopuštenje prilikom obavljanja narudžbi putem našeg web shopa prikupljat ćemo iste podatke neophodne za izvršenje narudžbe (ime, prezime, adresu, e-mail, broj mobitela i podatke o naručenom modelu naočala, lećama i dioptriji) u svrhu daljnje interne statističke obrade podataka.

Naš newsletter

Kada se predbilježite na FramesPage newsletter, dajete nam dopuštenje da Vas isključivo putem elektroničke pošte kontaktiramo u marketinške svrhe odnosno obavijestimo o novitetima, vijestima iz optičke industrije, savjetima, popustima i nagradnim igrama. Suglasnost koju ste nam dali možete u svakom trenutku opozvati na email info@framespage.com ili se odjaviti s newslettera klikom na za to predviđen link na dnu newsletter maila.

User Generated Content

Kategorija user generated content (UGC) odnosi se na sadržaj generiran od strane kupca. Drugim riječima radi se o bilo kojem sadržaju koji je za poduzeće kreirao kupac bilo u svrhu pohvale, promocije i sl. Za svaki slučaj korištenja sadržaja generiranog od strane kupca, isti će biti unaprijed pitani slažu li se s objavom i korištenjem njihovih osobnih podataka bilo koje vrste koji će biti dani ili opisani u danom sadržaju. Naglašavamo da bez izričitog pristanka kupca nećemo i ne možemo objavljivati niti jedan user generated sadržaj na svojim društvenim mrežama ili web stranici. Za ovakve su slučajeve kreirane posebne privole, koje ujedno znače potvrdu kupcima da su pristali dati nam određene osobne podatke i svoj sadržaj na korištenje.

Izmjena, brisanje i pristup osobnim podacima

Za sve podatke za koje ste nam u bilo kojem trenutku u gore opisanim slučajevima dali suglasnost da ih smijemo koristiti u navedene svrhe, možete u bilo kojem trenutku zatražiti izmjenu, brisanje i uvid. Sve što trebate učiniti je kontaktirati nas upitom na info@framespage.com i navesti nam daljnje naputke kako da postupimo s vašim podacima.

Vaša prava

Vaša prava su slijedeća:

Pravo na pristup: imate pravo dobiti od nas potvrdu o tome obrađuju li se Vaši osobni podaci, te ako se takvi osobni podaci obrađuju, pristup osobnim podacima. Informacije o pristupu uključuju - između ostalog - svrhe obrade, kategorije osobnih podataka o kojima je riječ, primatelje ili kategorije primatelja kojima su osobni podaci bili ili će biti otkriveni. Međutim, to nije bezuvjetno pravo i interesi drugih pojedinaca mogu ograničiti Vaše pravo pristupa.

Imate pravo dobiti kopiju osobnih podataka koji se obrađuju. Za daljnje kopije koje ste zatražili, možemo naplatiti razumnu naknadu na temelju administrativnih troškova.

Pravo na ispravak: Imate pravo ishoditi od nas ispravljanje vaših netočnih osobnih podataka. Uzimajući u obzir svrhe obrade imate pravo dopuniti nepotpune osobne podatke, među ostalim i davanjem dodatne izjave.

Pravo na brisanje ("pravo na zaborav"): Pod određenim uvjetima, imate pravo ishoditi od nas brisanje Vaših osobnih podataka, a mi smo ih obvezni izbrisati.

Pravo na ograničenje obrade: Pod određenim uvjetima, imate pravo ishoditi od nas ograničenje obrade Vaših osobnih podataka. U tom će slučaju odgovarajući podaci biti označeni i mogu biti obrađeni samo u određene svrhe.

Pravo na prigovor: Pod određenim uvjetima, imate pravo na prigovor u bilo kojem trenutku na obradu Vaših osobnih podataka, iz razloga koji se odnose na Vašu konkretnu situaciju ili kada se osobni podaci obrađuju u cilju izravnog marketinga te možete tražiti od nas da više ne obrađujemo Vaše osobne podatke.

Pravo na prenosivost podataka: Pod određenim uvjetima, imate pravo zaprimiti Vaše osobne podatke, koje ste nam pružili u strukturiranom, uobičajeno upotrebljivom i strojno čitljivom obliku i imate pravo prenijeti te podatke drugom voditelju obrade, bez našeg ometanja.

Ako želite saznati više ili želite koristiti jedan ili više prethodno navedenih prava, kontaktirajte : info@framespage.com ili na adresu: Frames Page, Hrvoja Macanovića 31, 10 000 Zagreb.

Također, ako smatrate da se Vaša prava ne poštuju, imate pravo podnijeti pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Čuvanje osobnih podataka

Osobne podatke koje prikupimo o Vama čuvamo u sigurnom okruženju. Vaši osobni podaci su zaštićeni od neovlaštenog pristupa, otkrivanja, uporabe, izmjena ili uništenja od bilo koje organizacije ili pojedinca.

Prikupljeni osobni podaci za prethodno navedene svrhe bit će pohranjeni u trajanju potrebnom za navedene svrhe. Vaši osobni podaci neće se čuvati u obliku koji omogućuje da budete identificirani duže nego što Frames Page razumno smatra da je neophodno za ostvarenje svrhe za koju su prikupljenji ili obrađeni. Frames Page će određene osobne podatke čuvati u razdoblju koji propisuje zakon odnosno drugi propis koji obvezuje voditelja obrade na čuvanje podataka.

Ako ste nam dali privolu, Vaše osobne podatke obrađivat ćemo do povlačenja privole. Ako izjavite osnovani prigovor na obradu osobnih podataka temeljem legitimnog interesa, Vaše osobne podatke nećemo obrađivati u budućnosti.

Ako je pokrenut sudski, upravni ili izvan sudski postupak, osobni se podaci mogu pohraniti do kraja takvog postupka, uključujući i moguće razdoblje za izjavljivanje pravnih lijekova. Frames Page će određene osobne podatke čuvati u razdoblju koji propisuje zakon odnosno drugi propis koji obvezuje voditelja obrade na čuvanje podataka.

Primatelji osobnih podataka

Vaše osobne informacije možemo dati našim pouzdanim poslovnim partnerima koji održavaju naš IT sustav ili pružaju usluge u ime Frames Page. Na primjer, za potrebe marketinga, financija, oglašavanja, obrade plaćanja, isporuke i druge usluge u i izvan prodajnih centara. Dužnost je tih pružatelja usluga, sukladno ugovornim pravima i obvezama, koristiti podatke koji su im povjereni samo u skladu s našim smjernicama i isključivo u svrhu koju smo strogo odredili uz obvezu da ih primjereno zaštite i smatraju poslovnom tajnom.

 U nekim slučajevima, poslovni partneri koji pružaju usluge u ime ili za Frames Page mogu Vaše podatke obraditi izvan Europske unije. Međutim, ugovori koje sklapamo s takvim subjektima obvezuju ih da s Vašim podacima postupaju primjenjujući posebne sigurnosne mjere u skladu s propisima koji se primjenjuju u Europskoj uniji.

Kolačići

Zadržat ćemo i procijeniti informacije o Vašem nedavnom posjetu našoj mrežnoj stranici i kako ste koristili njezine različite dijelove radi analitičkih ciljeva, odnosno kako bismo razumijeli na koji način korisnici koriste našu mrežnu stranicu.

Kako bi održavali mrežnu stranicu i osigurali njezine funkcionalnosti na očekivanoj razini, Frames Page koristi tehnologiju poznatu kao "kolačići". Kolačići su male datoteke koje dostavljamo na Vaše računalo i možemo im kasnije pristupiti. Kolačići mogu biti privremeni ili trajni. Zahvaljujući kolačićima možete bez poteškoća pretraživati našu mrežnu stranicu i pregledavati rezultate koji su relevantni za Vas. Kolačići nam pokazuju ono što zanima Vas i druge posjetitelje naše mrežne stranice, što nam pomaže da ju poboljšamo.

Kako možete isključiti kolačiće domene framespage.com

Ako se iz nekog razloga protivite uporabi naših kolačića u ove svrhe, možete ovdje isključiti kolačiće i pobrisat ćemo ih te ih više nećemo spremati na Vašem uređaju dok ih ovdje ponovo ne uključite.

Trenutno se kolačići domene .framespage.com spremaju na Vašem uređaju. Isključite ih ovdje ako želite.

Popis kolačića koje prikupljamo za normalni rad web trgovine

Donja tablica sadrži popis kolačića koje prikupljamo i koju vrstu podataka pohranjujemo:

Popis kolačića koje prikupljamo u analitičke, marketinške i tehničke svrhe

Donja tablica sadrži popis kolačića koje prikupljamo i koju vrstu podataka pohranjujemo:

OBAVIJEST O NAČINU PODNOŠENJA PRIGOVORA POTROŠAČA

Sukladno čl. 10. st. 3 Zakona o zaštiti potrošača (NN br. 41/2014) obavještavamo potrošače da prigovor na kvalitetu naših proizvoda i/ili usluga mogu poslati na email adresu info@framespage.com. Prigovore kupaca smatramo apsolutnim prioritetom, stoga ćemo na iste nastojati odgovoriti u žurnom roku, a najkasnije 15 dana od dana zaprimanja dopisa na našu adresu.

Ukoliko kupac želi svoje reklamacije uputiti trećoj strani koja je ovlaštena za pomoć pri rješavanju pritužbi nezadovoljnih potrošača unutar EU, molimo koristiti sljedeću poveznicu:

EU platforma za rješavanje online sporova
Nudimo plaćanje na najviše 6 rata
Dostava u roku od 2 do 7 radnih dana
Dvije godine garancije na naočale
Besplatan povrat do 15 dana od kupnje